Den träningen blev sådär kan man säga…

Min plan var att sitta på hojen kl 12:00 för att köra dista. Jag skulle vara tillbaka på jobbet för att köra PT kl 16:00 så det inte skulle bli någon stress!
Jo men, kl 12:00 var jag fortfarande kvar på jobbet och min cykel var hemma i min lägenhet och undrade vart fan jag var!
Stressen började riva i mig och jag kom hem till slut. Telefonen gick på högvarv och det var bara att skicka de där brådskande mailen och sms:en och sen ställdes den på flygplansläge. jag kom ut lite mer än 1 timme försenad. Jag tänkte att jag skulle ”köra in” några minuter så jag åkte ner med min väska till gymmet så att jag kunde åka direkt till jobbet.

Då jag var sen så tänkte jag att det får bli ”baljan” men bara tanken på den rundan fick mig att uttråkas. Så jag styrde mot Allatorp i stället. Tänkte att dra upp mot Frilevstad, Höryda, Spjutsbygd, Kättilsmåla och sen stan.
Allt gick strålande tills jag svängde av mot Höryda. Efter några 100 m passerade jag en vägarbetsskylt. Bara den där lilla triangeln – inget annat. Jag passerade massa av vägarbetare och de lommade omkring där och tittade llite konstigt på mig men det var inte så att de varnade mig för vad som väntade mig längre fram. DET har jag enorma invändningar till!!!! Totalt idiotiskt att inte vara tydligare med vad som väntade. Jag var där och då bara minuter från att bli fullständigt vansinnig….

De hade lagt ut massa grus på vägen. Sånt där smått vasst grus. Satan tänkte jag, nu får jag säkert punka! Hoppas att det tar slut snart. Men det gjorde det inte. Det blev djupare och djupare och bakhjulet började låsa sig lite då och då. Kom in i stigningen på den lilla vägen och då kunde jag inte längre trampa runt. Bakhjulet satt fast.
Jag hoppar av – och SJUNKER ner i gruset. Under ca 10 centimeters lager av småsten så skymtade tjäran. Det var dags att pressa till en ny väg. Driver ni med mig?!!!
Jag mer eller mindre pulsade upp för backen. Jag visste ju inte om det tog slut där uppe så jag visste inte om jag vann på att vända om eller att knata på. Mina däck pryddes med mer och mer grus som fastnade och jag kände hur det bara byggdes under skorna. Något annat som byggde var mitt humör……

Efter en kvart så kunde jag avbryta min promenad för att återuppta den träning som jag hade planerat. Nja, inte riktigt! Fick fiska upp en kotte som jag använde för att få däcken fria från allt grus och för att få klossarna i tramporna så var det bara att ta av sig skorna och ta däckavtagaren och kreta bort en himla massa. Med tjära på händerna som klibbade fint så kunde jag till slut fortsätta.
Det blev ingen tur om Spjutsbygd utan när jag kom ut på stora vägen så fick jag styra hemåt för att inte komma sent – FAN!! Det blir sällan som jag har tänkt mig när jag väl kommer ut på cykel!

När jag kom till jobbet så hade jag 40 min på mig innan min PT timme. Då hände jag upp mina TRX-band i stora salen och drog av några 5 x20/10. När det gäller den träningen så finns det inga vägarbeten som kan störa den. Tryggt!

Till er som ansvarar för den där vägrenoveringen vid Höryda – kan ni sköta det sämre?! Man kan fan sätta upp någon varning om att vägen är inte framkomlig såvida att du inte åker bil. Är ni intresserade att köpa mig nya däck, bromsklossar och skoklossar??!!! Det borde ni fan göra!!!! Nä, jävligt dåligt skött!!
Frågan är om jag ska sätta mig och trampa inne i morgon – bara för att slippa dessa störningsmoment som uppenbarligen förföljer mig?!

Vi får se i morgon. Jag lär dock hålla mig riktigt långt ifrån Höryda……

2 thoughts on “Den träningen blev sådär kan man säga…

  1. Kära, underbara Kajsa, håll dig då borta även från vägen ut till torhamn… Dvs om du åker hallarums-hållet… Efter en bit in där har det lagts samma typ av grus…

    • Verkligen TACK för infon! Du kanske kan ana hur förbannad jag var! Värre än din argrynka i pannan:-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s